loader

Waarom MB-Vloerverwarming?

MB-Vloerverwarming levert vloerverwarming naar behoefte met een beter comfort en lager energielasten

Warmte naar behoefte
Vloerverwarming naar behoefte is in Nederland niet of nauwelijks bekend. Door een eigen ontwikkeld software programma (sinds 2000) wordt het warmteverlies berekend conform de Europese norm NEN-EN 12831 en wordt de energiebehoefte ingebracht daar waar het nodig is.

Door de juiste inbreng van energie ontstaat een gelijkmatige horizontale en verticale temperatuurgradiënt. Door de gelijkmatige temperaturen in de ruimte geeft dit een comfortabeler gevoel bij de mensen en ook nog eens lagere energielasten.

De toegepaste buis wordt gefabriceerd van een PPR-granulaat, waardoor deze ruimschoots aan alle testen voldoet. De buis heeft een zuurstofdichtheid van kleiner dan 0,01 mg/m²d. Voor zover bekent de laagste zuurstofdichtheid van alle vloerverwarmingsbuizen. Door het minder toetreden van zuurstof in de buis zal de verwarmings- of koelinstallatie langer mee gaan.

Verlegging
De verlegging van de vloerverwarming vindt plaats door middel van de zogenoemde warme verlegging. Tijdens het verleggen wordt door het rondpompen van warm water in de buis het materiaal verwerkbaar. De voordelen hiervan zijn dat tijdens het ombuigen de structuur van de buis zoveel mogelijk intact blijft en de vloerverwarmingsinstallatie gevuld wordt opgeleverd.

De vloerverwarmingsbuis MB 17 wordt in metalen clips gelegd, hierdoor is er geen wapeningsnet nodig voor de vloerverwarming. Door de metalen clips wordt tevens de berekende afstand tussen de leidingen gerealiseerd. De metalen clips met de vloerverwarmingsleidingen worden los op de vloer aangebracht, waardoor de vloerverwarming ook nog eens uitermate geschikt is voor zwevende dekvloeren.

Waar toepasbaar
Multibeton systemen zijn toepasbaar in alle vormen van nieuwbouw- en renovatieprojecten door middel van het natsysteem en eventueel ook droogsysteem. Ook voor niet alle daagse projecten heeft Multibeton ervaringen zoals voetbalvelden, laadplatforms, opritten, parkeerplaatsen, bedrijfshallen, start- en landingsbanen van vliegvelden, magazijnen, kerken, winkels en hangars.

Duurzaam
Duurzaamheidsprojecten zijn uitermate geschikt voor Multibeton aangezien door middel van laagtemperatuur systeem met een aanvoertemperatuur van 40°C de gewenste energiebehoefte nog steeds geleverd kan worden. Ook zijn lage weerstanden van het vloerverwarmingssysteem een continue duurzaamheidswinst.

Compleet pakket inclusief warmteverliesberekeningen en tekeningen
MB-Vloerverwarming uw vloerverwarmingsleverancier voor het complete pakket, van warmteverliesberekeningen tot en met de ontwerptekeningen, met als resultaat een hoger comfort en lagere energielasten.


     

© MB Buis 2017